САЩ ще засили военното си присъствие в България.Президентът на Съединените щати Джо

...
САЩ ще засили военното си присъствие в България.Президентът на Съединените щати Джо
Коментари Харесай

САЩ засилват военното си присъствие в България

САЩ ще ускори военното си присъствие в България.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща, че страната му ще даде спомагателна военна помощ на членовете на Северноатлантическия контракт (НАТО) в Централна и Източна Европа на фона на опасенията за нараствания брой на съветски войски покрай границата ѝ с Украйна.

Това уточни в петък Аста Скайсгирите - консултант на литовския президент Гитанас Науседа след извършения в четвъртък конферентен диалог на американския президент с държавни глави и държавни ръководители на европейските страни от източния фланг на НАТО.

Скайсгирите показа пред кореспонденти, че страните, които могат да разчитат на такава помощ, са Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България.

В тези страни са вероятни спомагателни детайли за убеденост и спомагателни военни качества, добави той, представен от БНР.

По-рано тази седмица Байдън разгласи, че присъединяване на Съединени американски щати в евентуален боен спор в Украйна " не е евентуално ", само че акцентира, че Вашингтон ще помогне на Киев за подсилване на отбранителните си качества, в случай че е належащо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР